Werkwijze

BASIS

Ik vind het ontzettend belangrijk dat jij als vrouw in je kracht komt en je niet laat ontmoedigen. Juist in tijden vol van narigheid en stress.  Zodat jij kunt schitteren voor je Schepper. Sta op en Schitter! is ook een Bijbeltekst uit Jesaja 60: een opdracht en tegelijkertijd ook een geweldige belofte. God vraagt van ons wat Hij mogelijk maakt in en door ons heen.  Mijn basis hierbij is de onmisbare sleutel van Gods liefde.

KERNWAARDEN

  • Liefde centraal: vanuit de Liefde die ik zelf ervaar van God, wil ik ook met jou omgaan: vanuit onvoorwaardelijke liefde, zonder veroordeling. Je mag zijn wie je bent, zonder maskers en groeien naar je echte ik. Dit betekent dus dat je ook welkom bent met een andere levensovertuiging.
  • Ik werk holistisch, heb oog voor geest,ziel en lichaam vanuit mijn relatie met God
  • Ik heb passie voor met name vrouwen.
  • Ik werk vanuit rust, ruimte en liefdevolle aandacht.
  • De natuur heeft een belangrijke rol: de sessies zijn vooral buiten in en om de rijbak.
  • Ervaren staat centraal in plaats van alleen praten over.
  • Gast-vrijheid  en emotionele veiligheid zijn noodzakelijk voor een geslaagd contact.

OP WEG

Vanuit mijn grote betrokkenheid ga ik samen met jou op weg. Het gaat om jouw verhaal, dat je zelf mag schrijven. Het gaat dus niet om mijn ideeën en dito oplossingen, alsof ik “de deskundige” zou zijn. Waar ik dus vooral naar streef, is het creëren van een sfeer van mogelijkheden tot groei. Concreet betekent dit dat ik aansluit bij wat er gebeurt in het hier en nu bij de paarden. En dat ik vooral veel vragen stel en op een neutrale manier benoem wat ik zie. En daarnaast bedenk ik ook oefeningen met de paarden, die aansluiten bij jouw thema’s. Ervaren werkt veel krachtiger dan praten over. Verder geef ik tussen de sessies in heel veel inzichtgevende informatie, opdrachten en oefeningen die jij kunt aanpakken om te groeien. En leef ik met je mee in waar je doorheen gaat. Ook combineer ik het werken met de paarden met Pastorale Counseling als je daarvoor open staat. Dat doe ik door o.a. gebed voor innerlijke genezing.

PAARDEN

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben; alle oefeningen zijn met beide benen op de grond. In het contact met de paarden wordt duidelijk wie je bent en wie je wilt zijn. Zij kunnen goed aanvoelen wat er in je omgaat en wat er speelt in het contact. De lichaamstaal van het paard is vaak ook duidelijk te begrijpen (ook voor diegenen die niet sterk zijn met woorden). Het werken met de paarden kan jou dus helpen dichter bij jezelf te komen en in je samenleven met de ander. Doordat een paard eerlijk is en in het hier en nu leeft, heeft het geen verborgen agenda’s. Het kijkt niet naar het verleden of de toekomst maar reageert direct in het hier en nu op jou. Dit werkt confronterend, verhelderend en bevrijdend. Mijn ervaring is dat wat er bij de paarden gebeurt, vaak een weerspiegeling van het gewone/dagelijkse leven is.

Een cliënte zei het zo:

“De paarden hebben heel goed mijn gevoel gespiegeld. En brachten mij naar mijn gevoel. Iets wat woorden niet kunnen.”