Werkwijze

Principes

Ik werk vanuit rust, ruimte en aandacht. Ook de natuur heeft een belangrijke rol: de sessies zijn (vooral) buiten in de rijbak. Vanuit de Liefde die ik ervaar van God, wil ik ook met de ander omgaan: vanuit onvoorwaardelijke liefde, zonder veroordeling. Je mag zijn wie je bent, zonder maskers en groeien naar je ideale ik. Dit betekent dus ook dat ik open sta voor personen die een andere levensovertuiging hebben.

Op weg

Vanuit mijn grote betrokkenheid ga ik samen met jou op weg. Het gaat om jouw verhaal, dat je zelf mag schrijven. Het gaat niet om mijn ideeën en dito oplossingen, alsof ik “de deskundige” zou zijn. Het enige waar ik dus naar streef, is het creëren van een sfeer van mogelijkheden tot groei. Concreet betekent dit dat ik oefeningen met de paarden bedenk, die aansluiten bij het thema waar jij mee bezig bent. Al doende kom jij verder!

Paarden

In het contact met de paarden wordt duidelijk wie je bent en wie je wilt zijn. Zij kunnen goed aanvoelen wat er in je omgaat en wat er speelt in het contact. De lichaamstaal van het paard is vaak ook duidelijk te begrijpen (ook voor diegenen die niet sterk zijn met woorden). Het werken met de paarden kan jou dus helpen dichter bij jezelf te komen en in je samenleven met de ander. Je hoeft hiervoor geen ervaring met paarden te hebben; alle oefeningen zijn met beide benen op de grond. Doordat een paard eerlijk is en in het hier en nu leeft, heeft het geen verborgen agenda’s. Het kijkt niet naar het verleden of de toekomst maar reageert direct in het hier en nu op jou. Dit werkt confronterend, verhelderend en bevrijdend. Mijn ervaring is dat wat er bij de paarden gebeurt, vaak een weerspiegeling van het gewone/dagelijkse leven is.