Voor wie?

We zijn er voor:

  • Volwassenen, jongeren en groepen
We streven naar groei, persoonlijk of in groepsverband.

We willen jou leren:

  • LEVEN in plaats van overleven
  • GROEI in persoonlijkheid
  • JEZELF zijn
  • VRIJ komen van negatieve ervaringen en hun gevolgen
  • STEVIGER in je schoenen staan

Wij bieden

Sta op en Schitter biedt diverse mogelijkheden. Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie. Als je vraag hiermee niet beantwoord is, kun je me mailen


Als je graag lekker(der) in je vel wilt komen, kun je contact opnemen voor sessies alleen voor jou. Dan gaan we samen met de paarden met jou aan de slag. Het verschil tussen coaching en counseling is grofweg dat je bij coaching een concrete vraag hebt in verband met je persoonlijke ontwikkeling of op je werk. Bijvoorbeeld: je kunt geen “nee” zeggen en daardoor heb je het gevoel dat je geleefd wordt. In zo’n geval kun je dan bij de paarden oefenen om assertiever te worden. Bij counseling gaat het meer om persoonlijke ontwikkeling: zicht krijgen op je persoonlijk leven en functioneren in relatie tot jezelf, anderen en God. Dan gaat het meer om het ontdekken van je kwaliteiten, het leren omgaan met blokkades en valkuilen, het verwerken van negatieve ervaringen en het ontwikkelen van een sterkere persoonlijke identiteit.

Wil jij er even helemaal tussenuit? En daarnaast stil staan bij jezelf? Neem dan een Time-out! Wij bieden regelmatig Time-out dagen en midweken aan. Tijdens de midweek heb je dan van maandag tot en met vrijdag een aantal sessies. Daarnaast heb je veel tijd voor jezelf om te genieten van de natuur, het strand en het eiland. Er zijn voldoende mogelijkheden voor elk budget om in de nabije omgeving van onze boerderij te verblijven. Het is ook eventueel mogelijk om met meerdere personen een Time-out aan te gaan.
Even vrij van alle druk en beslommeringen om je heen, een echte Time-out!

Er worden verschillende workshops aangeboden, zoals:

-Stress te lijf!

-Kennismaken met Paardencoaching

-Sta op & Schitter!

-Thema’s op aanvraag, bijv: teambuilding.


Voor de workshops werken wij samen met Peter Verbaan, Coach bij Soul Nutrition.

In elke ontmoeting met de paarden is er dynamiek en beweging. In de omgang met hen, kan het niet anders dan dat je reageert vanuit je ik, wie jij op dat moment bent. Dit maakt iedere ontmoeting uniek: jij en het spiegelende paard. We hebben dit ervaren tijdens trainingen, bij de sessies die gegeven zijn, maar ook in de ontmoetingen met bijvoorbeeld familie en vrienden die bij ons op bezoek komen. Geen enkele ontmoeting is hetzelfde. Dus als je het leuk vindt om een nieuwe ervaring mee te maken, kun je jezelf of een ander zo’n spiegelsessie kado doen.

Dit onderdeel is nog in ontwikkeling. Informeer naar de mogelijkheden